Skip to main content

De musical is gebaseerd op de Zweedse film
'As it is in heaven' uit 2004

De wereldberoemde dirigent Daniel Daréus moet na een hartaanval stoppen met dirigeren.Hij keert terug naar zijn geboortedorpje in Noord-Zweden.
Gaande weg raakt de stugge en wat sombere man na een poosje betrokken bij het dorpskoortje, waarna een reeks ontwikkelingen op gang komt die het hele dorp beroeren.
Mensen die van hun voetstuk vallen en mensen die opbloeien worden onderdeel van een geheel nieuwe dynamiek in het dorpje.

Het verhaal van Daniël, Lena, Gabriëlla, Inge en de mensen uit het dorp gaat over ons allemaal. Het is tijdloos, humoristisch, soms scherp en ontmaskerend. Het laat zien hoe we met hart en ziel mogen leven. Morgen is vandaag.

‘Ik wol fiele dat ik libje, al myn dagen lang. Ik wol wêze wa’t ik bin. Ik wol witte dat ik libje, ja ik fiel dat ik dit kin.’ (Uit Gabriëlla’s liet)

Woede, Liefde, Weemoed, Humor!

Het verhaal gaat over Daniël Daréus, een bekende dirigent van in de 40, die tijdens zijn drukke carrière een hartaanval krijgt. Omdat hij het rustig aan moet doen besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Hij gaat in het oude schoolgebouw wonen.

Doordat hij onder een artiestennaam terugkeert, herkent niemand hem als het veel gepeste jongetje van vroeger: iedereen kent hem slechts als de bekende topdirigent. In het dorp komt hij zijn oude klasgenoten weer tegen en ziet hoe de grootste pester, Conny, het dorp terroriseert en zijn vrouw, Gabriella, mishandelt. Conny blijkt weer bevriend te zijn met Stig, de dorpsdominee. Stig probeert het dorp zo veel mogelijk geïsoleerd te houden van de buitenwereld.

De lokale middenstander Arne heeft grote plannen met het koor en weet Daniël zo ver te krijgen dat hij het koor gaat dirigeren. De speciale aanpak van Daniël maakt in veel van de koorleden een bewustwording los van wie ze zijn en hoe ze zich van oude vanzelfsprekendheden kunnen los maken om te worden wie ze willen zijn.

Je ziet mensen die opbloeien en voor zichzelf durven opkomen tegenover mensen die hun positie zien veranderen en moeten erkennen dat ze niet altijd anderen de ruimte hebben gegeven waar ze recht op hebben. Al deze persoonlijke verhalen en onderlinge verhoudingen leveren veel verschillende emoties op. Van woede tot liefde en weemoed tot humor.